7 tips voor een goede autoverzekering

Je auto verzekeren is in Nederland verplicht. Of je nu een spiksplinternieuwe of een oldtimer hebt, je wilt je auto altijd goed verzekeren. Maar hoe weet je nu of je goed zit?

7 tips voor een goede autoverzekering:

  1. Je auto verzekeren voor de juiste waarde

Je wilt dat de auto verzekerd wordt voor de juiste waarde. Een oudere auto hoef je minder uitgebreid te verzekeren dan een nieuwe auto. We hebben een handige tool die automatisch de waarde van de auto aangeeft. Met deze vergelijkingstool kun je meteen de verschillende autoverzekeringen vergelijken.

  1. Hoger eigen risico

Door te kiezen voor een hogere eigen risico dan standaard gebruikelijk is, krijg je korting op je premie. Heb je zelf de afgelopen jaren een buffer opgebouwd? Dan betekent dit dat je zelf een stukje van een eventuele schade kunt dragen. Dan is een hoger eigen risico altijd iets om over na te denken. Bij WA dekking heb je overigens nooit een eigen risico.

  1. Hogere premie na schade?

Als je geen schade rijdt, bouw je schadevrije jaren op. Als je een (schuld) schade meldt bij de verzekeringsmaatschappij, dan gaat dit ten koste van je schadevrije jaren. Als gevolg hiervan wordt de premie hoger. Daarom is het soms goed om te informeren wat de premie wordt na de schade. Je hebt altijd de mogelijkheid om ervoor te kiezen om de schade zelf te betalen, dit is soms goedkoper dan wanneer de premie wordt verhoogd. Je tussenpersoon kan je daarbij altijd helpen.

  1. Zelf je garage kiezen

Heb je een garage waar je zelf het liefst heen gaat? Dan is het handig om te kiezen voor een autoverzekering met vrije reparatiekeuze. Heb je een verzekering zonder vrije reparatiekeuze? Dan moet je je auto laten repareren bij een aangesloten hersteller van de verzekeringsmaatschappij. Let daar dus op bij het aanvragen van je autoverzekering.

  1. Check je medereizigers

Niet alleen de auto kan schade krijgen, maar ook de bestuurder en medereizigers. Dit is vaak wel iets om goed over na te denken. De schade aan de bestuurder is niet standaard verzekerd op de autoverzekering. Hiervoor heb je een inzittendenverzekering voor nodig. De schadeverzekering inzittenden biedt zowel dekking voor de materiële als immateriële schade aan de bestuurder en medereizigers.

  1. Rechtsbijstand

Vind je het een geruststellend idee om terug te kunnen vallen op juridisch advies mocht je conflicten krijgen in het verkeer? Als je als aanvullende dekking rechtsbijstand kiest, helpt je verzekeraar je met de juridische zaken na een ongeluk of aanrijding. Ook bij het verhalen van schade wordt rechtsbijstand vaak met succes ingezet.

  1. Pechhulp

Pech onderweg is nooit fijn. Als je hebt gekozen voor pechhulp bij je autoverzekering, dan hoef je alleen maar te bellen naar het alarmnummer en hulp is onderweg. Check bij een nieuwe auto of de dealer dit voor een aantal jaren geregeld heeft. Noteer de einddatum in je agenda. Later aanmelden voor pechhulp is mogelijk.

Met deze 7 stappen kun je een goede autoverzekering aanvragen zoals jij dat wilt. Wil je onze hulp? Bel of mail even of vraag een offerte aan We doen je graag een goed premievoorstel. Het team van Veenstra & de Jong Assurantiën helpt je graag met al je verzekeringen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *