Schade App

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon en gaat de meeste communicatie via dit medium. Daar past ook het mobiel schade melden bij.

Bij schade met een motorrijtuig, kun je gebruik maken van de app mobielschademelden, In plaats van het invullen van een papieren Europees schadeformulier. Deze app is een initiatief van het verbond van Verzekeraars waar de meeste maatschappijen en volmachten zich inmiddels bij hebben aangesloten.

Heb je schade met je auto, maak dan vanaf nu gebruik van mobiel schademelden. Het is hiervoor nodig de app te downloaden op je mobiele telefoon. Ga hiervoor naar de app store of Google play en download de app van mobielschademelden.nl.

schade app

Om de schade te melden doorloopt u samen met de tegenpartij de volgende stappen

  1. Fotografeer de schade en ongeval situatie en noteer gegevens van getuigen
  2. Start schademelden en selecteer type voertuig en soort ongeval
  3. Noteer de gegevens van de bestuurder(s)
  4. Geef de autoschade en eventueel letsel aan
  5. Beschrijf de situatie
  6. Controleer de gegevens
  7. Bevestig de schademelding met een SMS code van de andere partij. Deze partij krijgt de hele melding + code per SMS toegestuurd.
  8. Voeg thuis extra informatie toe en voeg indien gewenst foto’s toe.

Als de melding is verstuurd, is uw verzekeraar of leasemaatschappij op de hoogte gesteld. U kunt de melding nog aanvullen. Daarvoor krijgt u via de e-mail een link toegestuurd waarop u kunt klikken. Daarmee opent u een webpagina waar u extra informatie kwijt kunt. Een Europees schadeformulier invullen is niet meer nodig.