Goedkope autoverzekering

Op Jouw-autoverzekering vind je zeker een goedkope autoverzekering voor jouw auto. De autoverzekeringvergelijker selecteert een top 10 van goedkope autoverzekeringen op basis van de door jouw ingevulde gegevens. Start snel met vergelijken en bespaar op jouw autoverzekering.

autoverzekeringen vergelijken

Het is tegenwoordig niet meer moeilijk om online een goedkope autoverzekering af te sluiten. Het online afsluiten van je autoverzekering is vooral heel erg snel en gemakkelijk. Maar voordat je een autoverzekering gaat afsluiten wil je wel weten welke verzekering de beste en goedkoopste is. De hoogte van je maandelijkse premie hangt af van welke dekking je wilt (WA, WA + beperkt casco of WA + volledig casco), je persoonlijke situatie, soort auto en dan natuurlijk de verzekeraar die je kiest. De eerste stap die je maakt is de dekking.

Dekking autoverzekering

In Nederland ben je verplicht om een minimaal een WA-verzekering voor je auto af te sluiten. Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die jij met je auto toebrengt aan anderen . De schade aan je eigen auto valt niet binnen de dekking en moet je zelf betalen. Een WA-verzekering is bij alle aanbieders de goedkoopste verzekeringsvariant, omdat deze een minimale dekking heeft.

Naast de verplichte WA-verzekering kun je kiezen voor een WA + beperkt Casco of WA + volledig Casco dekking.

Een Casco of all-risks verzekering houdt in dat ook schade aan je eigen auto wordt vergoed, ook door eigen schuld.

Beperkt Casco vergoed in de meeste gevallen:

– Diefstal van je auto – Brand – Ruitbreuk – Stormschade/hagel – Schade door botsing met wild.

De keuze voor één van deze drie dekkingen kan je laten afhangen van de auto die je wilt verzekeren. Zo kan je ervoor kiezen dat wanneer je auto bijvoorbeeld ouder is dan 10 jaar het voldoende is om alleen een WA-verzekering af te sluiten. Of dat wanneer je auto jonger is dan vier jaar je er voor kiest je auto WA + volledig Casco te verzekeren. Omdat jij vindt dat je auto te veel waard is om eventuele schade zelf te betalen. Voor de (beperkt) Casco dekking is het belangrijk dat je de risico’s verzekerd waarbij je deze zelf financieel niet wil of kan dragen. Het is dus helemaal aan jou of je kiest voor een WA of WA + volledig Casco verzekering. Daarnaast heb je nog aanvullende mogelijkheden zoals ongevallen inzittenden, rechtsbijstand.