Inzittenden

Wij krijgen vaak de vraag, wat het verschil tussen ongevallen inzittenden verzekering en schade verzekerden inzittenden is. Allebei de verzekeringen zijn aanvullende verzekeringen die je bij de autoverzekering kunt aanvragen.

De ongevallen inzittenden verzekering

Is een sommenverzekering, deze aanvullende verzekering keert bij blijvende invaliditeit of overlijden een bedrag uit. Zowel de bestuurder als de passagiers zijn verzekerd. De verzekerde sommen kun je bij het afsluiten van de autoverzekering kiezen. Je kunt in de voorwaarden nalezen wanneer deze verzekering uitkeert en welke bedragen.

De schade verzekerden inzittenden verzekering

Is een schadeverzekering, deze aanvullende verzekering is voor de gevolgschade bij een ongeval, dit kan zowel letsel als bagage zijn. Maar ook bijvoorbeeld inkomensschade kan hier onder vallen, dus als je bijvoorbeeld na een ongeval niet meer, of minder kan werken, dan worden de extra kosten vergoed door de schadeverzekerden inzittenden verzekering. Maar ook hulp in de kinderopvang en huishouding vallen hier onder. Deze dekking is altijd secundair, dus je ziektekostenpolis wordt eerst aangesproken. Als je bijvoorbeeld fysiotherapie nodig hebt en je hiervoor niet 100% aanvullend verzekerd, dan keert de SVI extra kosten uit. Ook in deze situatie zijn zowel de passagiers als de bestuurder verzekerd. Het verzekerde bedrag is 1 miljoen euro.