Inzittenden

De meerderheid van de mensen die een autoverzekering afsluit, verzekert daarbij ook een inzittenden verzekering. Naast de auto zijn dan ook de bestuurder en de inzittenden waaronder gezinsleden en vrienden goed verzekerd. Je hebt de keus tussen een ongevallen inzittenden verzekering (OIV) of een Schadeverzekerden inzittenden (SVI). Een OIV kost zo’n € 3,- en een SVI rond de € 4,- per maand.

Wilt u ook inzittenden meeverzekeren? Vul dan onderstaand formulier in. (Lees verder onder het formulier)

Inzittenden meeverzekeren

Wij krijgen geregeld de vraag:

Wat is het verschil tussen ongevallen inzittenden verzekering en schade verzekerden inzittenden?

Allebei zijn dit aanvullende verzekeringen die je bij de autoverzekering kunt aanvragen. Je kunt ze dus niet los afsluiten maar wel bijsluiten in je autoverzekering.

De ongevallen inzittenden verzekering

Is een sommenverzekering, deze aanvullende verzekering keert bij blijvende invaliditeit of overlijden een bedrag uit. Zowel de bestuurder als de passagiers zijn verzekerd. De verzekerde sommen kun je bij het afsluiten van de autoverzekering kiezen. Standaard is dit 10.000,- bij overlijden en 20.000 bij blijvende invaliditeit. Je kunt in de voorwaarden nalezen wanneer deze verzekering uitkeert en welke bedragen worden uitbetaald.

De schade verzekerden inzittenden verzekering

Is een schadeverzekering, dat betekent dat de werkelijke schade wordt betaald. Dit is een dekking die de gevolgschade vergoedt bij een ongeval. Dit kunnen spullen, kleding maar ook letsel zijn. Maar ook bijvoorbeeld inkomensschade kan hier onder vallen, dus als je bijvoorbeeld na een ongeval niet meer, of minder kan werken, dan worden de extra kosten vergoed door de schadeverzekerden inzittenden verzekering. Maar ook hulp in de kinderopvang en huishouding vallen hier onder. Deze dekking is altijd secundair, dus je ziektekostenpolis en/of andere verzekeringen worden eerst aangesproken. Als je bijvoorbeeld fysiotherapie nodig hebt en je hiervoor niet 100% aanvullend verzekerd, dan keert de SVI extra kosten uit. Alle inzittenden hebben deze dekking verzekerd. Het verzekerde bedrag is gemaximaliseerd, vaak tot 1 miljoen euro.