PHEV

10 redenen voor het kiezen van een PHEV

De Plug-In Hybrid Electric Vehicle is bekend geworden door de Mitsubishi Outlander PHEV en de Volvo V60. Aan deze merken kleeft echter nog steeds een vooroordeel. Mensen zouden de auto’s aangeschaft hebben vanwege de lage bijtelling en andere (zakelijke) fiscale voordelen. Is het, anno 2020, nog steeds een goed idee om voor een PHEV te kiezen, nu deze regelingen worden afgebouwd?

1. Groter elektrisch bereik

De PHEV’s worden telkens efficiënter. De eerste Mitsubishi Outlander reed 15 km elektrisch, tegenwoordig is 50 km met veel PHEV’s eenvoudig mogelijk. Voor veel mensen is 50 kilometer net genoeg voor woon-werk verkeer.

2. Sneller laden

de PHEV kan steeds vaker ook snel laden. De accu van een PHEV is in de regel ook kleiner dan een EV auto en kun je sneller weer op weg.

3. Meer laadpalen

Op steeds meer plekken zie je locaties waar je de elektrische auto op kunt laten, zowel langs de snelweg als in de stad. Gemeentes hebben nu een actief beleid om een gedeelte van de parkeerplekken te voorzien van stroom, Veel kantoren zie je nu ook mogelijkheden om de auto even bij te laden.

4. PHEV lekker rustig laden

Rijdt je volledig elektrisch (EV) dan moet je laden als de batterijen leeg raken. Voor de gemoedsrust is een PHEV een stuk prettiger. Ondanks dat er meer laadplekken komen zijn er ook meer elektrische auto’s. Je hebt niet altijd de garantie dat je de auto op kunt laden. Je hoeft niet te laden, je kunt ook kiezen om op benzine door te rijden.

5. Hoge prestaties met de PHEV

Optrekken gaat vaak net even wat vlotter omdat de aandrijving zowel de benzinemotor dan wel de elektrische motor gebruikt als je de gaspedaal indrukt. Daarnaast is de Mitubishi Outlander ook nog in staat om een aanhanger of een caravan van 1500 kg te trekken.

6. Enorm zuinig rijden, het kan!

Er is wat discipline voor nodig maar als je elke dag de stekker in de auto steekt en je gebruik zo is ingesteld dat je zo min mogelijk lange afstanden rijdt dan kun je extreem zuinig rijden. In de winter zal ook de benzinemotor zo nu en dan aanslaan, de elektromotor kan het dan net niet alleen maar voor de rest kun je alleen elektrisch rijden. Heb je dan ook nog zonnepanelen op je dak liggen dan ben je helemaal goed bezig.

7. Eigen design

De eerste PHEV’s waren standaardauto’s waarin de elektromotor en accu’s in de auto zijn gepropt. Er was dan ook bijna geen bagageruimte meer of je lag bijna in de auto omdat de bodem vol met accu’s lag. Dit is gelukkig verleden tijd. De auto’s worden nu zo ontworpen dat er ook voor andere zaken genoeg ruimte is.

8. Prima parkeerplek

De parkeerplaatsen met een laadpaal zijn vaak wel de mooiste plekken. Bedrijven en organisaties die laadpalen plaatsen willen dit wel graag profileren en in het zicht zetten. Daardoor heb jij met je PHEV vaak een mooie plek als je uitgaat. Een vereiste is echte wel dat je de auto actief oplaadt. Is de auto vol dan is het wel zaak om de auto te verplaatsen zodat de plek vrijkomt voor een collega met ook een (PH)EV.

9. De elektrische auto wordt populairder

In het begin had je de Toyota Prius. Deze auto had niet echt de charme van een coole auto. Er komen nu steeds meer, echt mooie PHEV’s uit. Neem bijvoorbeeld de Peugeot 508 PSE, de BMW 545e, de Audi A8 60 TFSI , de Volvo V60 T8 en natuurlijk de Polestar zijn mooie PHEV auto’s.

10. Je betaalt 50% minder wegenbelasting

Je valt met een PHEV in een gunstiger wegenbelasting tarief namelijk half tarief. Je hebt dit voordeel tot en met 2024.

Daarnaast kun je voordelen bedenken zoals: de rust tijdens het rijden, minder CO2 uitstoot, je hebt minder onderhoud nodig aan de auto.

Nadelen zijn er ook. De auto is extra zwaar door de batterijen. Als je niet zelf een oprit hebt of mogelijkheden om te laden dan ben je afhankelijk van de gemeente en hun bereidwilligheid om een laadpaal te plaatsen. Deze laadpaal is dan niet van jou. Het kan dan gebeuren als je thuis komt dat er ander staat zijn auto te laden. De aanschafwaarde is hoger, daardoor kan de verzekering duurder uitvallen. Wil jij weten wat je kwijt bent aan deze autoverzekering, klik hier.

Weet jij meer voor- of nadelen? Zet dit aub in de reactie hieronder.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *