Rechtsbijstandverzekering

Wat houdt rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen in?

Je kunt een autoverzekering afsluiten met aanvullende rechtsbijstandverzekering voor motorvoertuigen. Met deze verzekering heb je recht op deskundige rechtshulp en juridisch advies. Hiermee bespaar je veel tijd bij het afronden van een rechtszaak.

Vergoeding bij rechtsbijstandverzekeringen voor motorrijtuigen

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen hebt afgesloten, heb je recht op professionele juridische hulp. Je raakt bijvoorbeeld betrokken bij een ongeluk met één of meerdere auto’s. Dan is er de kans dat de zaak bij de rechter komt om te bepalen wie het ongeluk heeft veroorzaakt. Dan is de professionele juridische hulp erg handig. Hiermee kun je kosten terugkrijgen die je hebt gemaakt door dit ongeval waarvoor een ander verantwoordelijk is.

Welke rechtsbijstandverzekeringen zijn er nog meer?

Soms heb je de keuze tussen een rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen of een verhaalrechtsbijstandverzekering. De verhaalrechtsbijstandverzekering biedt alleen hulp aan als je jouw schade wilt verhalen. Dus bijvoorbeeld letselschade of schade aan je auto veroorzaakt door een ander. Dus let op: bij de verhaalrechtsbijstandverzekering krijg je minder verschillende rechtshulp vergoed dan bij de rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen.

Voor welke situatie kun je rechtshulp gebruiken?

Er kan als bestuurder van een auto een conflict ontstaan. Met een rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen heb je dan recht op juridisch advies en deskundige rechtshulp. Dan krijg je niet alleen de kosten vergoed van de getuigen en deskundigen. Ook de expertisekosten, gerechtskosten en advocaatkosten worden vergoed. En als je een rechtszaak verliest krijg je proceskosten vergoed van de tegenstander.

Schade berekenen

Een deskundige maakt een berekening voor je van de schade die is opgelopen. Hierbij berekent de deskundige de opgelopen schade en de bijkomende schade zoals inkomstenverlies. Daarbij komt ook dat je deskundig advies krijgt over medische hulpverlening.

Conflicten oplossen met dealer of garage

Hierbij krijg je hulp om conflicten met de autogarage op te lossen over de auto. Bijvoorbeeld conflicten over de aankoop, verkoop of uitgevoerde onderhoud en/of reparatie. De garage of autodealer moet wel zijn aangesloten bij de BOVAG.
Autoverzekering vergelijken