Schade verhalen

Heb je een aanrijding gehad en is iemand anders hier verantwoordelijk voor? En is je schade niet verzekerd op de eigen polis en heb je geen rechtsbijstandverzekering afgesloten? Dan moet je zelf de schade verhalen. Als je rechtsbijstand hebt meeverzekerd bij Jouw Autoverzekering verhalen wij de schade voor jou. Hieronder de stappen die je kunt ondernemen.

 

 • Vul een schadeformulier in
  Vul, als het kan, samen de voorkant in met de tegenpartij. Vul daarna thuis op je gemak, de achterkant in van het schadeformulier.
 • Stel de tegenpartij aansprakelijk
  Neem contact op met de verzekeraar van de tegenpartij. Schrijf of mail een brief naar de verzekeraar waarin je de tegenpartij aansprakelijk stelt. Je kunt hiervoor onze verhaalbrief (zie download) gebruiken.
 • Bewaar je documenten
  De verzekeraar vraagt je om informatie. Bewaar altijd een kopie van je brief, e-mail of formulier die je naar de verzekeraar hebt opgestuurd. Bewaar ook alle andere informatie zoals foto’s, e-mails van de tegenpartij of getuigen. Gebruik altijd het schadenummer dat de verzekeraar van de tegenpartij je geeft als je correspondeert over de schade.
 • Vraag om uitleg
  Krijg je geen schadevergoeding? Vraag dan om uitleg. Iedere verzekeraar is verplicht een duidelijke uitleg te geven.

Dader doorgereden, kenteken bekend?

Is de dader doorgereden maar heb je wel het kenteken genoteerd? Vraag dan bij het Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) de gegevens van de verzekeraar op. Om dit op te vragen heb je een kopie van aangifte bij de politie nodig.

 

Bij schade dader en kenteken niet bekend?

Dan kan het Waarborgfonds uitkomst bieden. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden.

Wanneer doe ik aangifte bij de politie?

Doe aangifte bij de politie als het gaat om diefstal, joyriding, inbraak of vandalisme. Of als je auto is aangereden door een onbekende dader.